Školska knjižnica

Na kraju dugog sumornog hodnika u prizemlju škole – predzadnja vrata s desne strane – nalazi se školska knjižnica. Većina učenika i nastavnika to dobro zna, a ostali tek trebaju otkriti! Na vratima knjižnice piše i radno vrijeme:

ponedjeljak, srijeda, petak: 9.00 – 15.00
utorak, četvrtak: 10.00 – 19.00

(u dane kad nema nastave: 10.00-12.00)

Tu se nalazimo od početka 2004. godine. Iz 50-tak m² stare knjižnice (sadašnja učionica 20) uselili smo u novih 200m² na dvije etaže. Sad imamo mjesta ne samo za knjige nego i za učenike! Za prostranu čitaonicu.

Gradski ured za obrazovanje i šport omogućio nam je uređenje prostora i nabavu novog namještaja. Zahvaljujući njima (i zalaganju školske knjižničarke!) imamo jednu od najljepših školskih knjižnica u gradu!

U knjižnici možete posuđivati knjige (uglavnom lektira i stručna literatura – oko 8 000 svezaka), koristiti oko 500 svezaka referentne zbirke (enciklopedije, leksikoni, rječnici,…) i pročitati 20-tak naslova časopisa.

Učenicima su na raspolaganju i računala s neograničenim ( osim po sadržaju!!) pristupom internetu. Trenutno ih je tri, a nadamo se da će uskoro biti još par novih.

Korisnici imaju prava, ali i dužnosti što je regulirano Pravilnikom o radu školske knjižnice. Za onima koji kasne s vraćanjem knjiga, objavimo tjeralicu. duguju-knjige-18-10-2016

Završena je i računalna obrada knjižnične građe pa već nekoliko godina imamo računalno zaduživanje kod posudbe. Koristimo knjižnični program MetelWin i pomoću njega možete pretraživati fond naše knjižnice na adresi library.foi.hr, i svih ostalih knjižnica koje koriste taj program, na web stranici library.foi.hr

Često u knjižnici imamo izvannastavne aktivnosti: predavanja, radionice, natjecanja, projekcije,…

Veselim se svakom susretu s učenicima, kolegama, roditeljima i svima  koji navrate s dobrim namjerama!!

Školska knjižničarka:   Božica Kühn, dipl. bibliotekar