Državna matura

Obavještavaju se svi pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. da će se ispit iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) provesti 28. lipnja 2017. godine u 14 sati.

12. srpnja 2017. u 9:00 sati  bit će objavljeni rezultati ispita državne mature. Učenicima će na njihovim stranicama na poveznici Moji rezultati biti objavljeni svi ispitni materijali te uspjeh koji su postigli na ispitima kojima su pristupili.

Rok za prigovore na rezultate ispita traje 48 sati od objave: od 12. srpnja 2017. u 9:00 sati do 14. srpnja 2017. u 9:00 sati.

Učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. završili četvrti/peti razred srednje škole u Republici Hrvatskoj prigovor podnose pisanim putem Školskome ispitnome povjerenstvu, u školi u kojoj su završili četvrti/peti razred.

Obrazac prigovora

Ukoliko imate prigovor na ocjenu ispita, javite se u školi ispitnome koordinatoru:

– 12. srpnja 2017. od 9:00 do 15:00

– 13. srpnja 2017. od 9:00 do 15:00

– 14. srpnja 2017. od 8:00 do 9:00 sati.

Konačna objava rezultata ispita državne mature bit će: 17. srpnja 2017. u 12.00 sati.

Potvrde o položenim ispitima državne mature možete preuzeti 20. i 21. srpnja 2017. od 9:00 do 17:00 sati u školi.

Učenici koji nisu u mogućnosti osobno preuzeti dokument i za koje će to napraviti druga osoba: potrebno je sa sobom imati svoju osobnu iskaznicu i podatke osobe (ime i prezime, datum rođenja, OIB) čiji dokument preuzimaju.

Napominjemo da su učenici,  koji za prijavljeni ispit državne mature imaju vidljiv evidentiran neopravdani izostanak, obvezni podmiriti troškove.
Ako zbog neopravdanog izostanka nije izvršena uplata ispita, učenici ne mogu dobiti  potvrde o položenim ispitima državne mature.
Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika pod poveznicom  Moji
podatci/Zaduženja i uplate.
Uplatu je potrebno izvršiti odmah, a skeniranu uplatnicu poslati putem e-maila na adresu uplata.dm@ncvvo.hr

Za pitanja o prijavama studijskih programa upit možete poslati putem poveznice  www.studij.hr  klikom na Pošaljite upit.

Molimo sve učenike da redovito prate mrežne stranice:

Jesenski rok

Podsjećamo sve pristupnike koji žele prijaviti ispite državne mature za jesenski rok 2017. da ispite mogu prijaviti od 20. srpnja (od 12:00) do 31. srpnja 2017. u 12:00 sati.

Učenici prijavljuju ispite samostalno putem stranice www.postani-student.hr i ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok, niti ih slati u Centar.

 

Obveza plaćanja vidljiva je pristupnicima nakon prijave ispita na njihovim stranicama, na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.
Osim zaduženja na navedenoj poveznici pristupnicima su ispisani i podatci za uplatu, koje moraju prepisati na uplatnicu i koji se odnose isključivo na pristupnikove podatke. Nije moguće s tim pozivom na broj odobrenja uplatiti nečiji drugi ispit, niti od drugoga pristupnika prepisati broj.

Napomene:
pristupnici koji su prijavili više ispita, a odustanu od polaganja ispita, a ne odjave ih u roku, ne mogu birati koji ispit plaćaju.
Uplate se evidentiraju redom prema datumu pisanja ispita.

pristupnici koji imaju zaduženja iz ljetnoga roka moraju podmiriti dugovanja, jer se uplate evidentiraju prvo za neuplaćene ispite iz prethodnih rokova, kako je objavljeno na poveznici Zaduženja i uplate

učenici koji su ove godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u RH plaćaju samo one ispite koje su položili u ljetnome roku i ponovo ih prijavljuju u jesenskome roku.

učenici koji ponavljaju polaganje ispita, jer nisu s uspjehom položili ispite u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku.

Kalendar-jesenski rok

Upute za učenike

Pravilnik